Câteva cuvinte despre …

Cu palatele sale somptuoase ce se reflectă în apa de culoarea smaraldului, Veneția este un oraș de o frumusețe aparte ce a exercitat mereu o putere magică asupra mea. Am avut privilegiul să o vizitez în diverse ipostaze, fie că a fost vorba de sărbătoarea plină de agitație și culoare a Carnavalului din perioada iernii, fie toamna în perioada Maratonului de la Veneția când am explorat-o din alergare, fie vara când este saturată de turiști și forfotă.

„Întreaga Veneția a fost atât model, cât și pictor” (Henry James)

Cea mai importantă atracție a Veneției este orașul însuși, de aceea ca să-i descoperi farmecul este suficient să cutreieri și să te lași purtat de străduțele sale întortocheate precum un labirint, mai ales noaptea când devin aproape pustii în unele zone. Nu poți ajunge la Veneția fără să mergi în Piața San Marco, „cel mai frumos salon din Europa” cum spunea Napoleon despre celebra piață centrală, unde sunt concentrate câteva dintre atracții importante: Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Museo Civico Correr, Caffè Florian. Încearcă, de asemenea, să te îmbarci pe un vaporetto și să faci o călătorie pe Canal Grande, principala arteră acvatică, ce șerpuiește prin tot centrul vechii Veneții. „Întreaga Veneția a fost atât model, cât și pictor”, așa că nu rata galeriile de artă Gallerie dell’Accademia sau Colecția Peggy Guggenheim. Îți recomand și zonele mărginașe precum insula Insula Torcello sau Murano (unde se fabrică faimoasa sticlă), dar și insula mea preferată, încântătoare Burano cu casele sale multicolore ce se oglindesc în apa de culoarea smaraldului.

Îți propun o vacanță pentru luna noiembrie, când vremea poate să fie mai umedă, dar când sunt și multe zile cu soare palid. Temperatura medie este de 13 grade Celsius. Partea bună este că turiștii se răresc, prețurile la hoteluri scad și poți explora mai bine viața localnicilor.

Mai multe despre transportul de la aeroport la Veneția găsești aici.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 16-19 noiembrie 2017

Zbor

Ruta: București – Veneția Treviso, operat de WizzAir
Preț: 45 euro de persoană, dus-întors

Alte zboruri:

2 – 5 noiembrie | 67 euro REZERVĂ

9 – 12 noiembrie | 63 euro REZERVĂ

20 – 23 noiembrie | 47 euro REZERVĂ

 

REZERVĂ ZBOR
Cazare

Hotel San Samuele | cameră dublă; în centrul istoric; cotat cu 8.8 pe booking.com

Preț: 98 euro/persoană pentru 3 nopți REZERVĂ

Alte cazări:

Grimaldi Apartments | 117 euro/persoană REZERVĂ

Ca’ Zose | 129.5 euro/persoană  REZERVĂ

Hotel Ca’ D’Oro | 152.5 euro/persoană  REZERVĂ

B&B Ca’ Bonvicini | 181 euro/persoană  REZERVĂ

Ruzzini Palace Hotel | 269 euro/persoană  REZERVĂ

 

REZERVĂ CAZARE
TOTAL

143 euro/persoană cu zbor și cazare

 

0
Zbor
0
Cazare
0
Total

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER