Câteva cuvinte despre …

Tropea, o stațiune fermecătoare situată la Marea Tireniană în regiunea Calabria, este una dintre comorile ascunse ale Italiei. Există o legendă care spune că oraşul a fost întemeiat de însuși Hercule care, întorcându-se din Spania, s-a oprit pe frumoasa „Coastă a Zeilor”. Tropea te fascinează cu marea sa limpede de culoare turcoaz, cu locuințele cocoțate pe muchia stâncilor, cu catedralele și palatele splendide, cu aerul autentic italienesc.

„Poți avea universul. Eu mă mulțumesc cu Italia.“ (Giuseppe Verdi)

Să vizitezi Tropea, fie doar pentru câteva zile, e ca și cum te-ai afla într-un film a cărei acțiune se petrece în Italia. Rătăcești pe străduțele înguste, te plimbi printre palate vechi de sute de ani, dai peste o piață în care cineva cântă o serenadă, privești marea turcoaz de undeva de sus din  orașul construit pe stâncă, mergi la serate muzicale la palazzo, înoți în ape limpezi de culoarea smaraldului, iar în tot timpul ăsta te gândești că fericirea are un nume: Tropea. De neratat: Sanctuarului Santa Maria dell’Isola pentru priveliștea magnifică dinspre mare spre orașul vechi, Catedrala și Biserica Gesù (care mie mi s-a părut cea mai frumoasă).

Cel mai apropiat aeroport este în Lamezia Terme, care se află la aproximativ 65 de kilometri de Tropea. De la aeroport poți lua un autobuz ori taxi până la staţia Lamezia Terme Centrale, de unde iei trenul care te lasă în Tropea. Călătoria durează mai puțin de o oră şi costă în jur de 4 euro. Sfat: verifică din timp orarul trenului și ia în considerare timpul destul de mare pe care îl vei petrece la controlul pașapoartelor din aeroport.

Propunerea mea este pentru începutul verii, în luna iunie, o perioadă ideală pentru a evita aglomerația și temperaturile ridicate. Mai multe despre Tropea poți afla din Jurnal: Tropea – Partea 1: Plaja și Tropea – partea 2: Orașul.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 13-17 iunie 2018

Zbor

Ruta: București – Lamezia Terme, operat de WizzAir
Preț: 107 euro de persoană, dus-întors

REZERVĂ ZBOR
Cazare

Le Terrazze | cameră dublă; cotat cu 9.5 pe booking.com

Preț: 175 euro/persoană pentru 4 nopți

Alte variante:

Residenza Donna Giovanna | 180 euro/persoană REZERVĂ

Camere da Cecè | 216 euro/persoană REZERVĂ

REZERVĂ CAZARE
TOTAL

282 euro/persoană cu zbor și cazare

0
Zbor
0
Cazare
0
Total

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER