Câteva cuvinte despre …

Sri Lanka, o țară insulară aflată în oceanul Indian, se numea pe vremuri Ceylon. Se spune că Marco Polo, atunci când a vizitat această insulă în formă de lacrimă, a descris-o ca fiind „fără îndoială cea mai frumoasă insulă din lume.“ În luna martie am petrecut două săptămâni în Sri Lanka și pot spune că nicio zi nu a semănat cu cealaltă: ne-am bucurat de plaje paradisiace, am explorat orașe coloniale, am pășit în temple cu tălpile goale, am învățat să gătim preparate tradiționale și ne-am făcut prieteni noi, am urcat pe munți și am vizitat plantații de ceai, am făcut cea mai frumoasă călătorie cu trenul de la Ella la Kandy, am testat terapii tradiționale precum masajul ayurvedic, am făcut surf și multe altele.

„Cea mai frumoasă insulă din lume“ (Marco Polo)

Îți propun o vacanță în Sri Lanka pentru luna decembrie în timpul sezonului uscat, când este una dintre perioadele cele mai bune, cu temperaturi în jur de 30 de grade. Nu-i prea rău pentru o iarnă friguroasă în România, nu-i așa?

Itinerariul propus sună în felul următor: vei ajunge în Sri Lanka la ora locală 23.45, așa că vei avea nevoie de o cazare în zonă. Ai două variante: prima este să dormi o noapte în capitala Colombo (mai multe despre Colombo afli aici). A doua variantă, dacă vrei să eviți haosul din Colombo, de la aeroport poți merge direct la Negombo, care se află la aproximatix 8 kilometri distanță (comparativ cu Colombo care este cam la 32 de kilometri). Indiferent de varianta aleasă, a doua zi poți lua trenul sau un taxi și să pornești spre coasta de sud (în jur de 130 de km), unde îți propun să petreci câteva zile în Unawatuna. Mai multe despre Unawatuna găsești în Jurnal. Avantajul este că de aici te poți deplasa cu ușurință în zonă: poți vizita superbul oraș colonial Galle, poți merge la Weligama pentru surf sau în Mirissa să vezi balenele, poți merge în parcul național Udawalawe și să faci safari. Zborul de întoarcere este pe 14 decembrie la ora 01.50, deci va trebui să faci predai camera la prânz pe data de 13 decembrie și eventual să o iei spre aeroport după-masă.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 4-14 decembrie 2017

Zbor

Ruta: București – Colombo (1 escală), operat de KLM
Preț: 444 euro de persoană, dus-întors

REZERVĂ ZBOR
Cazare

Având în vedere că ajungi pe aeroportul Bandaranayike la ora locală 23.45, vei avea nevoie de o noapte de cazare în zonă. Ai două variante: prima este să dormi o noapte în capitala Colombo; a doua este să mergi direct la Negombo. Apoi, de pe 5-13 decembrie, îți propun să petreci 8 nopți în Unawatuna.

Colombo (4-5 decembrie)
27 Spathodea – Oasis in the City, cu mic dejun (9.6 pe booking.com)
Preț: 23.5 euro/persoană pentru o noapte

sau

Negombo (4-5 decembrie)
Blue Elephant Boutique Hotel (8.4 pe booking.com)
Preț: 23.5 euro/persoană pentru o noapte

Unawatuna (5-13 decembrie):
Unawatuna Nor Lanka Hotel (9.4 pe booking.com) – este hotelul unde am stat noi, este superb
Preț: 230 euro/persoană pentru 8 nopți

Preț total cazare: 253.5 euro/persoană (1 noapte în Colombo/Negombo + 8 nopți Unawatuna)

Apasă AICI pentru alte opțiuni de cazare în Unawatuna.

REZERVĂ CAZARE
TOTAL

697.5 euro/persoană cu zbor și cazare

0
Zbor
0
Cazare
0
Total

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER