Câteva cuvinte despre …

Polignano a Mare, un orășel pitoresc aflat în provincia Bari, la Marea Adriatică, mi-a rămas în suflet ca fiind locul cu cel mai frumos apus pe care l-am văzut vreodată. Clădiri albe ce par a se rostogoli în mare, străduțe înguste și întortocheate, balcoane tăiate în stâncă cu priveliște către apa turcoaz, scări pictate cu poeme de Neruda, terase cu dichis cu băuturi și înghețată artizanală, fără îndoială Polignano a Mare intră în categoria locurilor speciale pe care le întâlnesc în călătoriile mele.

„Perduto è tutto il tempo che in amor non si spende.“  

(„Timpul pe care nu-l petrecem iubind este un timp pierdut“ – citat ce aparține lui Torquato Tasso și care este pictat pe una din scările din Polignano)

În Polignano a Mare nu ai nevoie de hartă, iar cel mai bun lucru pe care-l poți face este să te lași purtat de străduțele labirintice din centrul vechi. Fie că lenevești la plajă sau pierzi vremea la prin piețe la o înghețată, aici vei descoperi sensul expresiei „dolce far niete“. Dacă ai timp, la 30 de kilometri depărtare se află orășelul Alberobello ce pare desprins dintr-o poveste și care este faimos datorită căsuțelor trulli.

Cel mai apropiat aeroport este în Bari și se află la aproximativ 30 de kilometri de Polignano a Mare. De la aeroport poți lua trenul până la staţia Bari Centrale (preț bilet 5 euro/persoană), de unde iei din nou trenul care te lasă în Polignano. Călătoria durează în jur de 30 de minute şi costă 2.5 euro de persoană. O altă variantă este să închiriezi o mașină.

Îți propun o vacanță în Polignano pentru luna iunie când vremea este foarte plăcută, cu o temperatură maximă de 25 de grade în timpul zilei, iar temperatura medie a mării de 22 de grade.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 7-10 iunie 2018

Zbor

Ruta: București – Bari, operat de WizzAir
Preț: 105 euro de persoană, dus-întors

REZERVĂ ZBOR
Cazare

Dimora Mediterranea | în centrul istoric; la 3 minute de plajă; cu mic dejun; cotat cu 9.6 pe booking.com

Preț: 93 euro/persoană pentru 3 nopți

REZERVĂ CAZARE
TOTAL

198 euro/persoană cu zbor și cazare

0
Zbor
0
Cazare
0
Total

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER