Câteva cuvinte despre …

În curând voi pleca în Amsterdam, așa că m-am apucat să recitesc Jurnalul Annei Frank, poate cea mai tulburătoare carte din câte am citit vreodată. Împreună cu familia ei şi alţi evrei, o copilă de numai 13 ani, Anne Frank, a stat ascunsă vreme de doi ani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial într-o clădire din Amsterdamul ocupat de germani. Aici, între 12 iunie 1942 și 1 august 1944, a început să scrie un jurnal despre viața în Anexă.

„Soarele strălucește, cerul este albastru-închis, suflă un vânt minunat, iar mie mi-e așa de dor – așa de dor – de tot…De vorbit, de libertate, de prieteni, de singurătate. Mi-e așa de dor…să plâng! Am senzația că explodez și știu că dacă aș plânge mi-ar fi mai bine; nu pot. Sunt neliniștită, umblu dintr-o cameră într-alta, respir prin crăpătura unei ferestre închise, îmi simt inima bătând de parcă ar spune: «Împlinește-mi în sfârșit dorul.»“  (Anne Frank, 12 februarie 1944)

Ultima însemnare datează din data de 1 august 1944. La numai câteva zile, pe 4 august, locatarii clandestini ai casei din Amsterdam au fost arestați și mai târziu deportați la Auschwitz. Singurul care a supraviețuit a fost tatăl Annei, Otto Frank, care va publica și va face cunoscut jurnalul fiicei sale în toată lumea. „Jurnalul Annei Frank“ a fost tradus în peste 65 de limbi și vândut în peste 30 de milioane de exemplare. Astfel, autoarea lui a devenit un simbol al nedreptăților săvârșite în cel de-al Doilea Război Mondial și o reamintire că istoria nu are voie să se repete …

„Seara, când stau culcată în pat și-mi termin rugăciunea spunând: Îți mulțumesc pentru tot ce-i bun, drăguț și frumos, jubilez în sinea mea. Atunci mă gândesc la «ce-i bun» în clandestinitate, la sănătatea mea și la întreaga mea ființă, la ce are «drăguț» Peter, la ce-i încă mic și fragil și căruia noi încă nu îndrăznim să-i dăm un nume, iubire, viitor, fericire și la «ce-i frumos», asta însemnând lumea, natura și frumusețea amplă a întregului, a tuturor lucrurilor frumoase împreună. Atunci nu mă gândesc la toate nenorocirile, ci la frumusețea încă prezentă. În asta constă în bună măsură diferența dintre mama și mine. Sfatul ei împotriva melancoliei este: «Gândește-te la toate nenorocirile din lume și fii fericită că nu treci tu prin ele». Sfatul meu este: «Ieși afară, mergi în câmp, în natură și soare. Ieși afară și încearcă să regăsești fericirea în tine. Gândește-te la tot ce-i frumos în tine, în jurul tău și fii fericită!».“ (Anne Frank, 7 martie 1944)

Dacă te atrage orașul Amsterdam și vrei să pășești pe urmele Annei Frank, atunci găsești mai jos propunerea mea de vacanță pentru luna martie 2018. Casa Annei Frank este situată în centrul Amsterdamului, pe Prinsengracht nr. 263 – 267, la aproximativ 20 de minute de mers pe jos de Gara Centrală. Din pricina lucrărilor de renovare, începând cu mijlocul lunii octombrie 2017 și până la mijlocul lunii ianuarie 2018, toți vizitatorii trebuie să-și cumpere bilet online în avans. Mai multe detalii despre muzeu găsești aici.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 21-24 martie 2018

Zbor

Ruta: București – Amsterdam, operat de KLM
Preț: 98 euro de persoană, dus-întors

 

REZERVĂ ZBOR
Cazare

Hotel Il Fiore | cameră dublă standard; cotat cu 9.0 pe booking.com

Preț: 257.5 euro/persoană pentru 3 nopți REZERVĂ

Alte cazări găsești aici.

 

REZERVĂ CAZARE
TOTAL

355.5 euro/persoană cu zbor și cazare

 

0
Zbor
0
Cazare
0
Total

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER