Câteva cuvinte despre …

Dacă nu ar fi existat Parisul, cineva ar fi trebuit să-l inventeze. Dintre toate orașele lumii, aici am revenit de cele mai multe ori, iar de fiecare dată Parisul mi-a dezvăluit noi secrete. Am petrecut ore întregi prin muzee, am reconstituit traseele marilor scriitori, frecventând aceleași locuri și petrecând ore prin Montmartre sau Saint-Germain-des-Prés. Zile întregi mă plimbam pe malul Senei sau hoinăream pe străduțe necunoscute, trăgând cu ochiul la interioarele vreunei curți sau descoperind un magazin de antichitati sau o librărie. Însă locul meu preferat în care reveneam mereu era Montmartre, unde mă duceam să trăiesc viața boemă a Parisului. De fiecare dată m-am simțit binevenită în acest oraș.

„În fond … Parisul e o imensă metaforă” (Julio Cortázar)

Când vine vorba de un oraș cu atâtea de văzut și de făcut, este o adevărată provocare să bifezi esențialul în doar câteva zile. Îți poți începe plimbarea din inima orașului, Île de la Cité, unde poți vizita Catedrala Notre-Dame. Cuplurile în căutarea romantismului au multe alegeri la îndemână: de la priveliștea din vârful Turnului Eiffel sau plimbarea prin Jardin du Luxembourg, până la o cină romantică pe Sena. Pentru Muzeul Louvre ai nevoie de cel puțin o zi. Centre Pompidou, acest centru cultural în inima Parisului, adună în miezul său muzee, expoziții și mai ales Atelierul lui Brâncuși. Plimbă-te printre artiști în Montmartre și vizitează Sacré-Coeur. Viața de noapte din Paris este plină de distracții, fie că alegi să mergi la opera Garnier, fie că savurezi un pahar de vin la un salon literar sau mergi la un spectacol de cabaret. Cel mai romantic oraș din lume are de toate pentru fiecare.

Îți propun o vacanță de Ziua Femeii, în luna martie, atunci când vremea se îndreaptă, iar străzile și muzeele respiră în voie, neîmpânzite încă de turiști. Deși orașul este superb în orice anotimp, Parisul și primăvara sunt făcuți unul pentru celălalt.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 8-11 martie 2018

Zbor

Ruta: București – Paris, operat de BlueAir
Preț: 105 euro de persoană, dus-întors  REZERVĂ

REZERVĂ ZBOR
Cazare

Hotel ibis Paris Place d’Italie 13ème | cameră dublă standard; cotat cu 8.0 pe booking.com

Preț: 100 euro/persoană pentru 3 nopți; fără mic dejun; nerambursabil REZERVĂ

Alte cazări:

Hotel 34B – Astotel  | 188.5 euro/persoană (cameră dublă fără mic dejun) REZERVĂ

Hotel George – Astotel | 193.5 euro/persoană (cameră dublă cu mic dejun) REZERVĂ

My Home For You Luxury B&B | 337 euro/persoană (cameră dublă cu mic dejun) REZERVĂ

REZERVĂ CAZARE
TOTAL

205 euro/persoană cu zbor și cazare

0
Zbor
0
Cazare
0
Total

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER