Cele mai frumoase mărțișoare nu sunt cele care se poartă în piept, sunt cele care se poartă în suflet. De aceea ce poate să fie mai minunat decât un mărțișor călător prin locuri atât de fermecătoare încât este de ajuns să le rostești numele melodios și să te facă să visezi cu ochii deschiși.

Eze, Franța

eze, franta

Eze, un oraș medieval ce pare că plutește deasupra mării, încapsulează adevărata esență a Rivierei franceze. Aflat între Nisa și Monaco, la 427 de metri deasupra mării, acest loc pitoresc este un amestec de străduțe pietruite abrupte și vederi magnifice către marea de safir, magazine de parfumuri și grădini botanice. Însuși Nietzsche a locuit într-una dintre cele mai vechi case din Eze, loc unde și-a găsit inspirația pentru a scrie. Filozoful a petrecut mult timp aici și se spune că obișnuia să facă drumeții în fiecare zi. Astăzi poți merge pe traseul pe care Nietzsche a compus „Așa grăit-a Zarathustra“. Din Nisa poți ajunge în Eze cu trenul sau cu autobuzul.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 7-10 iunie 2018

Zbor

Ruta: București – Nisa | zbor direct, operat de Blue Air

Preț: 143 euro/ persoană, dus-întors REZERVĂ

Matera, Italia

matera, italia

În regiunea Basilicata din sudul Italiei, în apropiere de Bari, există un vechi oraș numit Matera. Cunoscut pentru casele sale în stâncă construite în urmă cu mii de ani, ceea ce fascinează este faptul că Matera a fost locuit neîncetat încă din Paleolitic, fiind unul dintre cele mai vechi oraș din lume. Până în secolul XX, regiunea Matera a fost una extrem de săracă, însă destinul său s-a schimbat după 1993, când UNESCO a declarat Sassi din Matera şi Bisericile din peşteri sit al Patrimoniului Mondial. O plimbare prin centrul istoric al orașului te va transporta într-un univers vechi de mii de ani. Cel mai apropiat aeroport se află în Bari, de unde poți lua fie trenul, fie autobuzul.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 12-16 aprilie 2018

Zbor

Ruta: București – Bari | zbor direct, operat de WizzAir

Preț: 65 euro/ persoană, dus-întors REZERVĂ

Ella, Sri Lanka

Ella Adam's Peak

După mai bine de o săptămână de hoinărit pe meleagurile pline de arșită din Sri Lanka, Ella, un sătuc așezat în mijlocul plantațiilor de ceai și înconjurat de cascade și dealuri pline de vegetație, a venit ca o binecuvântare. Ella este fără niciun dubiu un loc special fie că alegi o drumeție până la Little Adam’s Peak, să bei un ceai de lime la 98 Acres, să faci o plimbare până la Nine Arch Bridge sau o vizită la o fabrică de ceai. Ca să ajungi în Ella, îți recomand să iei trenul sau o mașină privată de la Colombo până în Kandy, iar de la Kandy musai să mergi cu trenul până la Ella pentru cea mai spectaculoasă călătorie pe care o vei face vreodată. Mai multe despre Sri Lanka am scris aici.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 1-14 noiembrie 2018

Zbor

Ruta: București – Colombo | zbor cu 1 escală, operat de Turkish Airlines

Preț: 526 euro/persoană, dus-întors REZERVĂ

Bruges, Belgia

bruges

Orașul Bruges este întruchiparea basmului într-o lume reală. Întregul său centru, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este un labirint de străduțe cu iz medieval împletite în jurul canalelor. Având în vedere că a fost „adormit“ vreme de secole, o mare parte din Bruges a rămas același din epoca medievală. O lume amorțită, tulburător de fermecătoare, un oraș care nu cunoaște graba, unde timpul are altă măsură. Îți recomand să nu ratezi: Grote Markt, Belfry, Begijnhof, Basilica Sfântului Sânge, Fabrica de bere De Halve Maan, Podul Bonifacius și Church of our Lady. Cel mai apropiat aeroport se află la Bruxelles, de unde poți lua direct trenul către Bruges. Mai multe despre Bruges am scris aici.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 19-22 aprilie 2018

Zbor

Ruta: București – Bruxelles | zbor direct, operat de WizzAir

Preț: 64 euro/persoană, dus-întors REZERVĂ

Santorini, Grecia

santorini, grecia

Insula Santorini, cea mai sudică insulă a grupului Ciclade din Greciei, este locul ideal pentru o escapadă romantică. Ape de safir, apusuri de soare ireal de frumoase, clădiri albe ce stau pe muchia stâncilor, biserici cu acoperiș albastru de unde răsună clopotele, plaje cu nisip negru sau roșiatic, Santorini este de o frumusețe nepământeană rezervată parcă zeilor. Se spune că aici s-ar fi aflat legendara Atlantida, distrusă de o erupție vulcanică devastatoare. Fie că alegi să faci o excursie la vulcan și la apele termale, să te plimbi prin orășelele pitorești Oia și Fira sau să petreci ziua pe una din plajele cu nisip vulcanic, Santorini este întruchiparea vacanței grecești perfecte.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 16-23 mai 2018

Zbor

Ruta: București – Thira | zbor cu 1 escală, operat de Ryanair

Preț: 145 euro/persoană, dus-întors REZERVĂ

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER