Câteva cuvinte despre …

Lisabona, puțin știu, este cel mai vechi oraș din Europa de Vest, mai vechi chiar decât Roma. În anul 1755 un mare cutremur a transformat în ruine o mare parte din oraș, zona cea mai puțin afectată a fost Alfama, cartierul unde poți lua adevăratul puls al orașului. Fie că dai peste bătrânele care stau nostalgice la fereastră, tinere care întind rufele, copii care se joacă fotbal, totul este autentic, totul este „pura poesia“, cum apare scris la orice pas pe zidurile din Alfama.

„Quem não viu Lisboa, não viu coisa boa“

Trei zile pline sunt suficiente ca să vizitezi pe îndelete fermecătoarea capitală portugheză. Recomandarea mea este încerci să nu te rezumi doar la Lisabona, poți lua trenul sau să închiriezi o mașină și să explorezi împrejurimile: Sintra (un fel de Sinaia a portughezilor, cu multe castele de poveste), Cascais (fosta stațiune regală, chiar și Eliade a locuit o vreme aici), Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei), Fatima (loc de pelerinaj), Obidos (un orășel/ sătuc cu căsuțe albe și străduțe înguste, o feerie) etc.

Îți propun o vacanță în Lisabona pentru sfârșitul lunii ianuarie, când iarna este blândă, cu temperaturi ce variază între 11 și 15 grade.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 26-29 ianuarie 2018

Zbor

Ruta: București – Lisabona, operat de TAP
Preț: 101 euro de persoană, dus-întors

REZERVĂ ZBOR
Cazare

Old Fence Studios – Alfama (cotat cu 9.1 pe booking.com)
Preț: 105 euro/persoană pentru 3 nopți

Apasă AICI pentru alte opțiuni de cazare.

REZERVĂ CAZARE
TOTAL

206 euro/persoană cu zbor și cazare

0
Zbor
0
Cazare
0
Total

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER