Compania Qatar Airways ne invităm, în prag de sărbători, să ne încălzim inima și iarna cu o promoție foarte atractivă. În această ofertă sunt incluse mai multe destinații exotice cu prețuri foarte bune, așa că am scotocit printre ele și făcut câteva configurări care sper să te inspire pentru anul care vine.

Sakura, festivalul cireșilor înfloriți în Tokyo

Sakura în Tokyo

Este imposibil să te gândești la Japonia în timpul primăverii fără să îți vină în minte imaginea mării roz de flori de cireș. Sakura sau sărbătoarea cireșilor înfloriți este o tradiție japoneză despre care se spune că ar fi început încă din perioada Nara, 710-794. La început, era sărbătorită doar de către elita imperială, apoi a fost integrată în societatea samurailor, iar mai târziu s-a răspândit şi printre oamenii de rând. Tokyo se trezește la viață cu venirea primăverii, când florile de cireș încep să înflorească în a doua jumătate a lunii martie. Unul dintre cele mai bune locuri din Tokyo de unde poți admira cireșii înfloriți este Parcul Ueno.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 15-25 martie 2018

Zbor București – Tokyo: 507 euro/persoană REZERVĂ

Surf, plantații de ceai și orașe coloniale în Sri Lanka

Galle

Sri Lanka, o țară insulară aflată în oceanul Indian, se numea pe vremuri Ceylon. Se spune că Marco Polo, atunci când a vizitat această insulă în formă de lacrimă, a descris-o ca fiind „fără îndoială cea mai frumoasă insulă din lume.“ În luna martie am petrecut două săptămâni în Sri Lanka și pot spune că nicio zi nu a semănat cu cealaltă: am făcut surf, ne-am bucurat de plajele paradisiace, am explorat orașe coloniale, am pășit în temple cu tălpile goale, am învățat să gătim preparate tradiționale, am vizitat plantații de ceai și multe altele. Despre Sri Lanka am scris în mai multe articole pe care le găsești în Jurnal.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 8-18 martie 2018

Zbor București – Colombo: 473 euro/persoană REZERVĂ

Anul Nou Chinezesc în Hong Kong

Anul nou chinezesc

Sunetul tobelor, dansul leilor, dragoni șerpuind pe străzi, este timpul uneia dintre cele mai inedite ceremonii din China. Anul Nou Chinezesc este o sărbătoare veche de secole și poate cea mai veselă și plină de culoare festivitate anuală din întreaga lume. Noul An va începe pe 16 februarie 2018 și se afla sub semnul câinelui. Hong Kong este locul ideal unde poți lua parte la acest eveniment întrucât oferă cele mai spectaculoase focuri de artificii dintre toate orașele Chinei. Paradele multicolore transformă metropola într-un carnaval plin de veselie și distracție. Se spune că cine primește vizita dansatorilor-lei va fi un norocos în anul care vine.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 13-20 februarie 2018

Zbor București – Hong Kong: 407 euro/persoană REZERVĂ

Pe urmele iubirii veșnice la Taj Mahal în India

taj mahal india

Se prea poate ca Agra să fie cel mai romantic loc de pe pământ, iar asta pentru simplu fapt că aici se află Taj Mahal, un monument închinat iubirii ce dăinuie veșnic. A fost construit în secolul XVII de către Shah Jahan, împăratul Imperiului Mogul, pentru soția sa, Mumtaz. Povestea spune că, devastat de moartea soției sale la nașterea celui de-al 14 copil, Împăratul a decis să ridice în amintirea ei cel mai grandios mausoleu din lume, ca o amintire nemuritoare a iubirii sale. Monumentul capătă culori diferite pe parcursul zilei. Din New Delhi, aflat la mai bine de 100 de kilometri, puteți ajunge la Agra cu trenul sau cu un transport privat.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 15-24 februarie 2018

Zbor București – New Delhi: 444 euro/persoană REZERVĂ

Seychelles, o călătorie în Paradis

seychelles paradis

Dintre toate destinațiile din lumea aceasta, Seychelles mi s-a părut mereu cea mai puțin accesibilă. Asta pentru că, în copilărie, tata îmi spunea că atât de divină este această insulă, încât se zice că odată aici a fost Grădina Edenului. Insulele Seychelles sunt localizate în Oceanul Indian, la 1600 km est de Africa, iar arhipelagul este format din 115 insule. Cea mai mare insula se numeste Mahé, pe teritoriul căreia se găseste aeroportul internațional și capitala, Victoria. În insule temperaturile variază între 26-29 grade. Pentru înot și scufundări, dar și pentru bird watching, una dintre cele mai bune perioade este luna aprilie.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 10-20 aprilie 2018

Zbor București – Mahe: 528 euro/persoană REZERVĂ

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER