Câteva cuvinte despre …

Glasgow – Edinburgh este combinația ideală pentru un sfârșit de săptămână prelungit în Scoția, mai ales că sunt la o distanță de o oră și ceva cu autocarul. Edinburgh este capitala și un oraș încărcat de istorie și cultură, în timp ce Glasgow este cel mai mare oraș al Scoției și are un aer mai cosmopolit.

„Cea mai frumoasă din toate capitalele Europei“ (Sir John Betjeman)

Glasgow este poarta ta de intrare în Scoția. Înainte să pornești spre Edinburgh, plimbă-te puțin prin centrul istoric pentru a lua pulsul orașului. În ceea ce privește capitala Scoției, Edinburgh te va fascina și îți va lăsa impresia că ai pășit în altă lume. Împărțit de Princes Street și grădinile sale în Orașul Vechi, la sud, și Orașul Nou, la nord, cele mai multe atracții sunt concentrate în partea veche. Nicio vizită în capitala Scoției nu este completă fără a explora faimosul Castel Edinburgh, simbolul oraşului, dar pentru a descoperi secretele ascunse ale orașului, vizitează Mary King’s Close, aflat chiar lângă Royal Mile. Te vei aventura în subteran prin labirintul secret al străzilor ascunse din secolul al XVII-lea și vei explora modul în care oamenii obișnuiau să trăiască, dar, de asemenea, vei auzi niște povești înfricoșătoare cu fantome. Mai multe despre Edinburgh poți citi aici.

Îți propun pentru luna octombrie o vacanță prin Scoția în care vei avea ocazia să descoperi două dintre cele mai cunoscute orașe. Itinerariul propus sună în felul următor: vei ateriza în Scoția vineri seara, în jurul orei 21.30, așa că poți înnopta o seară în Glasgow, mai ales că asta îți va da timp să explorezi puțin orașul a doua zi. Pornește apoi sâmbătă spre Edinburgh, unde vei petrece două nopți. Drumul de la Glasgow la Edinburgh îl poți parcurge cu autocarul (costă 11 euro, e posibil să găsiți variante și mai ieftine, și durează în jur de o oră și puțin) sau cu trenul, dar costă aproape dublu. Zborul târziu de întoarcere (ora locală 21.55) îți va da posibilitatea să îți dedici o zi aproape întreagă fie în Edinburgh, fie în Glasgow.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 6-9 octombrie 2017

Zbor

București – Glasgow, zbor direct, operat de WizzAir
Preț: 75 euro de persoană, dus-întors

REZERVĂ ZBOR
Autocar

Ruta: Glasgow – Edinburgh
Preț: 11 euro de persoană, dus-întors

REZERVĂ AUTOCAR
Cazare

Glasgow (6-7 octombrie)

Point A Hotel Glasgow | în centrul orașului; cameră dublă cu mic dejun; cotat cu 9.0 pe booking.com

Preț: 51 euro/persoană REZERVĂ

Alte opțiuni găsești aici.

Edinburgh (7-9 octombrie)

Cityroomz Edinburgh | în centrul istoric; cameră dublă superioară; cotat cu 8.1 pe booking.com

Preț: 121.5 euro/persoană REZERVĂ

Cazare pentru 4-6 persoane:

Destiny Scotland – Hill Street Apartments | 98 euro/persoană (apartament de 4 persoane) REZERVĂ

Edinburgh Castle Apartments | 118 euro/persoană (apartament de 6 persoane) REZERVĂ

Alte opțiuni găsești aici.

REZERVĂ CAZARE GLASGOW
REZERVĂ CAZARE EDINBURGH
TOTAL

258 euro/persoană cu zbor, transfer și cazare

0
Zbor
0
Autocar
0
Cazare
0
Total

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER