Cine spune că dacă a sosit toamna ne așezăm liniștiți pe la casele noastre? Din contră, este perioada ideală pentru o vacanță, mai ales că turiștii se răresc, prețurile scad, iar peisajul devine o poezie cu fiecare frunză ca o floare, cum spunea Camus.

Vei găsi mai jos câteva destinații (cu super oferte de zbor) pentru a te inspira pentru o escapadă în luna noiembrie.

Budapesta, Ungaria

Budapesta, Ungaria

Capitala Ungariei este atât de complexă şi ofertantă, încât ai impresia că cele mai multe „delicatese“ ale capitalelor europene s-au înghesuit aici: gastronomie, cultură, arhitectură, viaţă de noapte, relaxare, băi termale, peşteri în mijlocul oraşului, muzică clasică, croazieră pe Dunăre, relaxare în natură, cumpărături. Budapesta este un loc ideal de vizitat toamna, atunci când orașul capătă un aer romantic. Mai multe despre Budapesta am scris aici.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 24-27 noiembrie 2017

Zbor București – Budapesta: 52 euro (detalii aici).

Cazare: 85 euro/persoană (detalii aici).

 

Bruges, Belgia

Bruges, Belgia
Farmecul orașului Bruges, denumit și “Veneția nordului”, este cel mai bine scos în evidență toamna. Copacii ce împrejmuiesc canalele își reflectă în apă nuanțele vii de roșu, portocaliu și auriu, iar acest oraș micuț medieval ce pare desprins dintr-un basm devine și mai romantic cu venirea toamnei. Două dintre pasiunile naționale ale Belgiei, ciocolata și berea, sunt prezente în Bruges din abundență. Cel mai ușor ajungi aici cu trenul de la Bruxelles.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 23-26 noiembrie 2017

Zbor București – Bruxelles: 45 euro (detalii aici).

Cazare: 155 euro/persoană (detalii aici).

 

Porto, Portugalia

Porto, Portugalia
Așezat la malul râului Douro și al doilea oraș ca mărime din Portugalia, Porto este una dintre cele mai eclectice destinații din Europa. Se spune despre Porto – iar localnicii își asumă cu mândrie acest lucru – că este diferit de restul țării – o Porto é uma nação, adică „Porto e o națiune în sine” (sursa: historia.ro). Dacă ajungi aici nu rata centrul istoric al orașului care a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO în 1996.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 15-19 noiembrie 2017

Zbor București – Porto (cu o escală): 108 euro (detalii aici).

Cazare: 135 euro/persoană (detalii aici).

 

Veneția, Italia

Vacanta Venetia

Cu palatele sale somptuoase ce se reflectă în apa de culoarea smaraldului, Veneția este un oraș de o frumusețe aparte despre care Henry James spunea că „a fost atât model, cât și pictor”. Cea mai importantă atracție a Veneției este orașul însuși, de aceea ca să-i descoperi farmecul este suficient să cutreieri și să te lași purtat de străduțele sale întortocheate precum un labirint, mai ales noaptea când devin aproape pustii în unele zone.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 09-12 noiembrie 2017

Zbor București – Veneția: 63 euro (detalii aici).

Cazare: 154 euro/persoană (detalii aici).

Berlin, Germania

Berlin, Germania

Berlinul e doldora de istorie politică, iar mărturie stă faimosul său zid care, vreme îndelungată, a împărțit orașul în două. Astăzi capitala Germaniei este un oraș care freamătă de energie nouă și viață, cu o sete nestinsă pentru artă, cultură și muzică. Trei zile îți sunt suficiente pentru a lua pulsul Berlinul și pentru a vizita câteva puncte de interes precum Poarta Brandenburg, Charlie Checkpoint, Insula Muzeelor, dar și pentru a gusta viața de noapte.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 17-20 noiembrie 2017

Zbor București – Berlin: 40 euro (detalii aici).

Cazare: 131 euro/persoană (detalii aici).

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER