Având una dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, China oferă călătorilor o multitudine de atracţii precum Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis sau Armata de teracotă. Fie că sărbătorești Anul Nou Chinezesc în Hong Kong sau vizitezi Marele Zid, îți propun trei călătorii diferite care să te inspire și să te ajute să descoperi China.

Anul Nou chinezesc în Hong Kong

hong kong China

Anul nou chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor, originea sa fiind veche de secole. Noul an va începe pe 16 februarie 2018 și se va afla sub semnul câinelui. Hong Kong oferă cele mai spectaculoase focuri de artificii din întreaga China, fiind renumit pentru atmosfera unică creată în jurul acestui eveniment. Paradele multicolore transformă metropola într-un carnaval plin de veselie și distracție. Cine primește vizita dansatorilor-lei este considerat un norocos, deoarece se spune că aceste animale alungă ghinionul anului care vine.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 12-19 februarie 2018

Zbor București – Hong Kong: 402 euro REZERVĂ

Cazare: 256.5 euro/persoană REZERVĂ

Beijing și Marele Zid Chinezesc

Vedere marele zid
Beijing, capitala Chinei, este un oraș vast încărcat de istorie și cultură. Una dintre atracțiile principale este Orașul Interzis, o întreagă lume cuprinsă între patru ziduri. Pe lângă atracțiile din Beijing, Marele Zid Chinezesc este locul unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Zidul, cea mai mare structură realizată de mâna omului, a fost construit începând cu anul 500 i.e.n, pentru a proteja graniţa de nord a Chinei. În prezent, se mai păstrează intact numai 8, 2% din Marele Zid, în timp ce, pe 74, 1% din lungime, structura este deteriorată. (sursa: historia.ro)

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 5-12 martie 2018

Zbor București – Beijing: 401 euro REZERVĂ

Cazare: 186 euro/persoană REZERVĂ

Shanghai

Shanghai China
Shanghai, cel mai mare și cel mai prosper oraş, este văzut ca leagănul Chinei moderne. Cu o locație favorabilă și o cultură orientală aparte, Shanghai a atras mulți străini, inclusiv Bernard Shaw, Albert Einstein și Tagore, care au venit fie să locuiască aici, fie să experimenteze farmecul oriental. Este un oraș al contrastelor, deținând atât clădiri regale de patrimoniu, cât și cei mai înalți zgârie-nori din lume. De asemenea, în zona orașului Shanghai poți găsi alte orașe care merită vizitate precum Suzhou și Hangzhou.

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 8-16 martie 2018

Zbor București – Shanghai: 401 euro REZERVĂ

Cazare: 314 euro/persoană REZERVĂ

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER