Cele mai frumoase cadouri sunt cele care îți rămân în suflet toată viața. Nu-mi mai amintesc ce am primit Crăciunul trecut, dar cu siguranță îmi aduc aminte de prima vacanță pe care mi-au făcut-o cadou ai mei. De aceea, în loc de lucruri materiale, îți propun ca anul acesta să dăruiești amintiri care să dureze o viață. Așadar, am făcut o listă cu câteva destinații care să te inspire în alegerea cadoului de Crăciun.

Tropea, Italia

Santa Maria dell'Isola

Să vizitezi Tropea, fie doar pentru câteva zile, e ca și cum te-ai afla într-un film a cărei acțiune se petrece în Italia. Rătăcești pe străduțele înguste, te plimbi printre palate vechi de sute de ani, dai peste o piață în care cineva cântă o serenadă, mergi la serate muzicale la palazzo, înoți în ape limpezi de culoarea smaraldului, iar în tot timpul ăsta te gândești că fericirea are un nume: Tropea. Propunerea mea este pentru începutul verii, în luna iunie, o perioadă ideală pentru a evita aglomerația și temperaturile ridicate. Mai multe despre Tropea poți afla din Jurnal: Tropea – Partea 1: Plaja și Tropea – partea 2: Orașul.

Detalii vacanță

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 13-17 iunie 2018

Zbor

Ruta: București – Lamezia Terme | zbor direct, operat de WizzAir

Preț: 121 euro de persoană, dus-întors REZERVĂ

Cazare

Propunere: Camere da Cece | cameră dublă cu balcon; mic dejun; cotat 9.7 pe booking.com

Preț: 162 euro/persoană (324 euro/2 adulți) REZERVĂ

 

Cappadocia, Turcia

Baloane aer cald Cappadocia

Cappadocia este pe lista mea cu locuri de văzut în anul 2018. Este suficient să privești o fotografie cu baloanele de aer cald zburând deasupra rocilor vulcanice ca să te lași fermecat iremediabil de acest ținut de basm. Situată la aproximativ 300 de kilometri de Ankara, Cappadocia se laudă cu un peisaj unic, format din peșteri, tuneluri și orașe subterane săpate de hitiți în urmă cu peste 3.000 de ani. Propunerea mea de cazare este în Goreme, inima Cappadociei, într-un hotel peșteră. Ca să ajungi în Goreme, poți lua autobuzul din Kayseri. Întrucât verile sunt foarte călduroase, dar și aglomerate, recomandarea mea este pentru luna martie.

Detalii vacanță

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 21-25 martie 2018

Zbor

Ruta: București – Kayseri | zbor cu o escală, operat de Pegasus Airlines

Preț: 148 euro de persoană, dus-întors REZERVĂ

Cazare

Propunere: Mithra Cave Hotel | suită peșteră; mic dejun; cotat 9.2 pe booking.com

Preț: 100 euro/persoană (200 euro/2 adulți) REZERVĂ

 

Porto, Portugalia

Porto, Portugalia

Porto este o altă destinație planificată pentru noul an, și asta nu doar datorită faimosului vin. Așezat la malul râului Douro și al doilea oraș ca mărime din Portugalia, Porto este una dintre cele mai eclectice destinații din Europa. Se spune despre Porto – iar localnicii își asumă cu mândrie acest lucru – că este diferit de restul țării – o Porto é uma nação, adică „Porto e o națiune în sine”. Dacă ajungi aici nu rata centrul istoric al orașului care a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO în 1996. Propunerea mea este pentru luna martie, chiar de Ziua Femeii.

Detalii vacanță

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 7-11 martie 2018

Zbor

Ruta: București – Porto | zbor cu o escală, operat de Ryanair

Preț: 104 euro de persoană, dus-întors REZERVĂ

Cazare

Propunere: Ribeira do Porto Hotel | cameră standard; cu mic dejun; cotat 9.0 pe booking.com

Preț: 190 euro/persoană (380 euro/2 adulți) REZERVĂ

 

Paris, Franța

Turnul Eiffel

Cortazar spunea despre Paris că este o metaforă. Eu aș spune că dacă nu ar fi existat Parisul, cineva ar fi trebuit să-l inventeze. Dintre toate orașele lumii, aici am revenit de cele mai multe ori, iar de fiecare dată capitala Franței mi-a dezvăluit noi secrete. Montmartre este locul meu preferat, pe ale cărui străduțe boeme îmi place să mă rătăcesc de fiecare dată. Îți propun o vacanță de Ziua Femeii, în luna martie, atunci când vremea se îndreaptă, iar străzile și muzeele respiră în voie, neîmpânzite încă de turiști. Deși orașul este superb în orice anotimp, Parisul și primăvara sunt făcuți unul pentru celălalt.

Detalii vacanță

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 8-11 martie 2018

Zbor

Ruta: București – Paris | zbor direct, operat de Wizz și BlueAir

Preț: 118 euro de persoană, dus-întors REZERVĂ

Cazare

Propunere: Hotel 34B – Astotel | cameră dublă; fără mic dejun; cotat 9.2 pe booking.com

Preț: 201 euro/persoană (402 euro/2 adulți) REZERVĂ

 

Castelul Mikes, Zăbala, România

Mikes Castle

Primăvara aceasta am avut norocul să poposesc pentru câteva zile într-un castel și să stau de vorbă cu o contesă. La mai puțin de zece 10 kilometri de Covasna, se află acest loc minunat unde pentru câteva zile m-am odihnit într-o cameră cu șemineu, am luat cina la lumina lumânărilor, m-am plimbat pe un domeniu întins cât vezi cu ochii, m-am odihnit pe pajiști pline cu flori și am ascultat povestea locului chiar de la contesă. Fără doar și poate este cel mai romantic loc din Transilvania. Din București sunt 230 de kilometri pe care îi faci cu mașina în mai puțin de patru ore. Dacă te decizi să înnoptați câteva zile la castel, nu rata ocazia de a vizita și judetul Covasna, supranumit „Ținutul Conacelor” datorită numărului mare de conace și castele.

Detalii vacanță

Detalii vacanță

Perioada călătoriei: 16-18 martie 2018

Cazare

Propunere: The Machine House | camera Hunter; cu mic dejun; cotat 9.2 pe booking.com

Preț: 80 euro/persoană (160 euro/2 adulți) REZERVĂ

 

Acestea fiind spuse, îți doresc din toată inima un An Nou cu cât mai multe călătorii frumoase și amintiri memorabile! 

Sărbători fericite, 

Corina

Bine de știut

Aceasta este o propunere de vacanță de tipul DIY (do-it-yourself). Asta înseamnă că rezervările se fac pe cont propriu, folosind link-urile din acest articol. Îți recomand să faci rezervările cât mai  rapid posibil ca să beneficiezi de prețurile afișate.

În cazul în care  propunerea mea de vacanță nu este întocmai pe gustul tău, ai două variante:

  • Îți poti personaliza și configura vacanța după bunul plac folosind motorul de căutare de pe pagina „Inspirație“.

  • Poți apela la serviciile mele de „Consiliere” prin intermediul cărora te pot ajuta să-ți planifici vacanța de la zero.

Sharing is caring

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER